©Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση χώρων πρασίνου. ©Απολυμάνσεις. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ | Τηλ: 6972095356
My CMS

Κουνούπια

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κουνούπια με τα ενοχλητικά τους τσιμπήματα, εκτός από τις αλλεργίες και την αϋπνία που προκαλούν, μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο ιδιαίτερα επικίνδυνες ασθένειες όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός, εγκεφαλίτιδα κ.α

Τα κουνούπια αναπαράγονται αποκλειστικά μέσα στο νερό. Εστίες ανάπτυξής τους είναι τα στεκούμενα νερά (ορυζώνες, έλη, λίμνες, δέλτα ποταμών, κλπ ). Η καταπολέμηση πρέπει να ξεκινήσει λοιπόν από τα στεκούμενα νερά και μάλιστα νωρίς την Άνοιξη πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη. Οι ψεκασμοί μπορεί να γίνουν είτε από εδάφους με την χρήση επαγγελματικών αντλιών ψεκασμού, είτε από αέρος με ψεκαστικά ελικόπτερα όταν πρόκειται για μεγάλες εκτάσεις. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι προνυμφοκτόνα και καταπολεμούν το προνυμφικό του στάδιο που βρίσκεται πάντα μέσα στο νερό.

Η πλήρης εξάλειψη των εντόμων αυτών, είναι πρακτικά αδύνατη λόγω της απανταχού ύπαρξής τους, λόγω της ικανότητάς τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις πετώντας και της μεγάλης και ταχύτατης αναπαραγωγής τους.

Powered by TROTTYZONE.