©Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση χώρων πρασίνου. ©Απολυμάνσεις. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ | Τηλ: 6972095356
My CMS

Μυρμήγκια

Τα περισσότερα είδη μυρμηγκιών είναι υψηλής κοινωνικότητας έντομα που ζουν σε μόνιμες φωλιές, οι οποίες ανάλογα με τα είδη, μπορεί να είναι στο χώμα, στη ξυλεία, στις κοιλότητες τοίχων ή τα κενά στεγών.

Είναι πολύ δυνατά έντομα και μπορούν να σηκώσουν 25 φορές το βάρος τους.

Η μέση υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής ενός μυρμηγκιού είναι 45-60 ημέρες. Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν τις κεραίες τους όχι μόνο για την αφή, αλλά και για την όσφρηση. Το κεφάλι του μυρμηγκιού έχει ένα ζευγάρι μεγάλων και ισχυρών σαγονιών. Τα σαγόνια ανοίγουν και κλείνουν λοξά όπως ένα ψαλίδι. Τα ενήλικα μυρμήγκια δεν μπορούν να μασήσουν και να καταπιούν τα στερεά τρόφιμα. Αντ’ αυτού καταπίνουν το χυμό από τα κομμάτια των τροφών που συμπιέζουν και ρίχνουν μακριά το ξηρό μέρος που απομένει. Το μυρμήγκι έχει δύο σύνθετα μάτια, κάθε μάτι αποτελείται από πολλά μικρότερα μάτια.

Ο βιολογικός τους κύκλος έχει τέσσερα ευδιάκριτα στάδια, το αυγό, την προνύμφη, τις χρυσαλίδες και τον ενήλικο. Υπάρχουν πάνω από 10.000 γνωστά είδη μυρμηγκιών που ποικίλουν στο μέγεθος, το χρώμα και τον τρόπο ζωής τους.

Μια αποικία μυρμηγκιών έχει την βασίλισσα ή αν είναι μεγάλη αποικία, τις βασίλισσες και πολυάριθμους εργάτες. Η βασίλισσα όπως και οι εργάτες είναι θηλυκού γένους. Οι εργάτες είναι τα μυρμήγκια που βλέπουμε να μεταφέρουν την τροφή ή να σκάβουν τις φωλιές. Η βασίλισσα μένει στην φωλιά και έχει σαν μοναδική φροντίδα να γεννά αυγά. Υπάρχουν και τα αρσενικά τα οποία βρίσκονται ζωντανά κάποιες εποχές στην φωλιά. Η μόνη τους δουλειά είναι να ζευγαρώσουν με την βασίλισσα. Μετά το ζευγάρωμα συνήθως πεθαίνουν.

Τα μυρμήγκια μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση τροφής. Ακόμα και ο καθαρότεροι χώροι μπορεί να έχουν κάποιες τροφές για τα μυρμήγκια οπότε και μπορεί να εισβάλει μεγάλος πληθυσμός κι έτσι για την απομάκρυνσή τους να χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια.

Είναι ένα έντομο υψηλής ενόχλησης διότι εμφανίζεται σε μεγάλους πληθυσμούς.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Υπολειμματικοί ψεκασμοί με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας.

 

Powered by TROTTYZONE.