©Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση χώρων πρασίνου. ©Απολυμάνσεις. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ | Τηλ: 6972095356
My CMS

Αυτόματο πότισμα – Εφαρμογές δικτύων άρδευσης

15628992-garden-irrigation-system-watering-lanwΤο αυτόματο πότισμα ενός χώρου πρασίνου, από τη μια μας απαλλάσσει από το κόπο του ποτίσματος και από την άλλη, που είναι και το βασικότερο, αποτελεί τη μόνη λύση για σωστή παροχή νερού στα φυτά του κήπου μας.

Η άρδευση γίνεται με εκτοξευτήρες νερού για τους χλοοτάπητες και με δίκτυο σταγόνων για δένδρα, θάμνους, εποχιακά φυτά, γλάστρες.

Κάθε χώρος χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και σχεδίαση. Ουσιαστικό ρόλο παίζει το φυτοτεχνικό σχέδιο που έχουμε δημιουργήσει κατά το σχεδιασμό, όπου φαίνεται η ακριβής διάταξη των φυτών. Βάσει αυτού του σχεδίου, ξεκινάμε το σχεδιασμό του δικτύου αυτόματου ποτίσματος, εργασία πρωταρχικής σημασίας.

 

ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑΣ

Για το σχεδιασμό του δικτύου άρδευσης απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα πάνω σε πολλά επιμέρους θέματα όπως:

– πίεση και παροχή του δικτύου άρδευσης : όταν οι τιμές αυτών είναι χαμηλές, περιοριζόμαστε ως προς το τρόπο άρδευσης του κήπου, διότι πλέον, είμαστε αναγκασμένοι με κάθε γραμμή άρδευσης (στάση), να ποτίζεται μικρότερη επιφάνεια εδάφους, ανάλογη της συγκεκριμένης πίεσης και παροχής του δικτύου.

– ποιότητα του νερού : σε σκληρά (πολλά άλατα) νερά, επιβάλλεται   η χρήση συστήματος καθαρισμού.

– εδαφικός τύπος : κατά πόσο συγκρατείται το νερό της άρδευσης, ώστε να είναι διαθέσιμο για τα φυτά.

– υψομετρικές διαφορές και κλίσεις του εδάφους : χρήση ανάλογων υλικών (π.χ. ακτινωτοί εκτοξευτές) για το πότισμα επικλινών εδαφών.

– συχνότητα, ταχύτητα, κατεύθυνση των ανέμων.

Powered by TROTTYZONE.