Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση χώρων πρασίνου. Εγκατάσταση Αρδευτικών δικτύων. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ | Τηλ: 6972095356
Halaris Garden, Κατασκευή κήπων Χάλαρης

Ξηράνσεις δένδρων Λέιλαντ και Λεμονοκυπάρισσα (Gold Crest)

DSC00022Όταν έχουμε εξωτερικές ξηράνσεις στα κωνοφόρα Cupressus leylandii και Cupressus macrocarpa, καταλαβαίνουμε ότι είναι καιρός για να χρησιμοποιήσουμε ιδιαίτερα τοξικά μυκητοκτόνα που καταπολεμούν τους μύκητες εδάφους του γένους Phytophthora.

Οι δόσεις που βάζουμε (ένα καπάκι ανά δένδρο στο έδαφος και στο φύλλωμα) είναι σημαντικές και ιδιαίτερα ερεθιστικές. Ένας φράχτης 20 μέτρων κωνοφόρων θα δεχτεί δόση αντίστοιχη ενός στρέμματος καλλιέργειας. Αυτό σε συνδυασμό ότι πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του μυκητοκτόνου κάθε μήνα από Μάρτιο ως Οκτώβριο, αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και για τους χρήστες.

Διότι, αν δεν το γνωρίζετε, τα φυτοφάρμακα αποδεδειγμένα ευθύνονται για καρκινογενέσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσουμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι η χρησιμοποίηση φωσφονικών ενώσεων που παρέχουν προληπτική προστασία.

Τα φωσφορικά ιόντα καλίου πέρα από λιπάσματα φωσφόρου καλίου ενεργοποιούν τους μηχανισμούς άμυνας των φυτών και έτσι αν προκύψει, μπορούν να ανταπεξέλθουν στην προσβολή από τον μύκητα.

Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών, ακόμη και αν υπάρχει προσβολή. Η δράση του διαρκεί για 2-3 μήνες, ενώ είναι ασφαλή όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά για θηλαστικά, ωφέλιμα έντομα και οργανισμούς.

Οι δοσολογίες που χρησιμοποιούμε είναι μικρές οπότε έχουν σχετικά μικρό κόστος. Εκτός από τα κωνοφόρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στα κηπευτικά, ακόμη και 4 ώρες προ τις συγκομιδής!

Δρουν ισχυροποιώντας το φυτό, μειώνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης του παθογόνου και ενεργοποιούν τους μηχανισμούς των φυτών.

Τα λιπάσματα αυτά τα χρησιμοποιούμε με ριζοπότισμα και ψεκασμό (μέχρι να αρχίσει να τρέχει από τα φύλλα).

Powered by TROTTYZONE.