Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση χώρων πρασίνου. Εγκατάσταση Αρδευτικών δικτύων. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ | Τηλ: 6972095356
Halaris Garden, Κατασκευή κήπων Χάλαρης

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς γίνεται μια απολύμανση για έντομα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των εντόμων και διαφέρουν ανάλογα με το έντομο που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ποιο συνηθισμένος τρόπος είναι ο ψεκασμός στα πιθανά σημεία που μπορεί να βρίσκεται και αναπαράγεται ένα έντομο καθώς επίσης και στα πιθανά σημεία από τα οποία μπορεί να περάσει.

2. Ο ψεκασμός και τα φάρμακα του ψεκασμού είναι βλαβερά για τον άνθρωπο;

Όχι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τα φάρμακα ή τον ψεκασμό. Η απολύμανση γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο και με χρήση φαρμάκων δημόσιας υγείας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τμήμα Γεωργικών Φαρμάκων. Σε ειδικές περιπτώσεις απολύμανσης, αν χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις μετά τον ψεκασμό, το συνεργείο θα σας ενημερώσει εγκαίρως και αναλυτικά.

3. Με μια απολύμανση ησυχάζω για πάντα από έντομα και κατσαρίδες;

Όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι η καθαριότητα.
Αν όμως η περιοχή σας έχει πρόβλημα, τότε περιοδικές απολυμάνσεις είναι η συνιστώμενη λύση, διότι με τον ψεκασμό οι κατσαρίδες θα εξαφανιστούν αλλά θα επανέλθουν όταν περάσει η επίδραση των φαρμάκων.

4. Κάθε πότε πρέπει να κάνω απολύμανση για να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα με έντομα και κατσαρίδες; 

Ανάλογα την περίπτωση (κατοικία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, πολυκατοικία, κ.τ.λ.) μια συνηθισμένη περίοδος απολύμανσης είναι κάθε τρίμηνο. Επειδή όμως τα περισσότερα έντομα (και οι κατσαρίδες) μένουν ανενεργά το χειμώνα και παρατηρείται μια έξαρση από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, οι δυο αυτοί μήνες είναι οι καλύτεροι για απολύμανση.

5. Κατά την διάρκεια της απολύμανσης, θα πρέπει να φύγω από το σπίτι;

Όχι. Κατά την διάρκεια της απολύμανσης δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εσάς και τα κατοικίδια σας.

6. Τι πρέπει να προσέξω μετά από μια εφαρμογή απολύμανσης;

Μετά από μια εφαρμογή απολύμανσης, δεν πρέπει να πλυθούν με νερό οι περιοχές όπου έγινε η απολύμανση για μια περίοδο τουλάχιστον 3-4 ημερών, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο καλό είναι να καθαρίζεται ο χώρος από πριν ώστε να μη χρειαστεί να καθαριστεί σύντομα.

7. Ο ψεκασμός για τις κατσαρίδες κάνει για όλα τα έντομα;

Τα φάρμακα για τις κατσαρίδες θεωρητικά μπορούν να εξολοθρεύσουν όλα τα έντομα.
Σε ειδικές περιπτώσεις εντόμων όπως ψύλλος, κοριός, κουνούπια, μυρμήγκια, κ.τ.λ. καθώς επίσης και σε περιπτώσεις infestation (μεγάλου όγκου προσβολών και παρασιτισμό), χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες μέθοδοι και φάρμακα αναλόγως και τον χώρο όπου γίνεται η εφαρμογή.

8. Τι είναι η μυοκτονία;

Μυοκτονία είναι η εφαρμογές που αφορούν την αντιμετώπιση τρωκτικών (ποντικιών και αρουραίων) επειδή αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα τρωκτικά είναι φορείς πολλών ασθενειών και παρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες, πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση , τριχίνωση, τροφική δηλητηρίαση) και για αυτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

9. Πώς γίνεται μία μυοκτονία?

Η μυοκτονία γίνεται, ανάλογα τον χώρο, με τοποθέτηση
α) τοποθέτηση δολωμάτων (ποντικοφάρμακα).
β) τοποθέτηση δολωματικών σταθμών με χρήση εξελιγμένων σκευασμάτων τελευταίας γενιάς που έχουν τη δυνατότητα εκτός από την εξόντωση των τρωκτικών να προχωρούν στη μουμιοποίηση τους πράγμα το οποίο εξασφαλίζει την αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών και έκχυση υγρών.
γ) τοποθέτηση παγίδων με κόλλα ή τύπου κλουβιού.

10. Υπάρχει τρόπος καταπολέμησης της κατσαρίδας με gel και όχι με ψεκασμό?

Η εφαρμογή με gel λειτουργεί ως συμπλήρωμα στον ψεκασμό επειδή η δράση του gel μπορεί να διαρκέσει έως και 5 φορές περισσότερο από έναν ψεκασμό. Σε κάθε περίπτωση, ο ψεκασμός είναι αυτός που θα ελαττώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών. Ο ψεκασμός στο κεντρικό φρεάτιο της αποχέτευσης είναι απαραίτητος σε περίπτωση προσβολής του κτηρίου από κατσαρίδες, εκεί όπου ένα gel δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Powered by TROTTYZONE.